Menu
alles op rolletjes
vanaf €50,- gratis verzonden
voor 16.00 uur besteld, vaak morgen in huis

Shorttrackschaatsen

Shorttrack schaatsen worden steeds populairder door toppers als Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting. Shorttrack schaatsen zijn stevige schaatsen, dit komt doordat ze veel meer krachten moet verwerken dan normale schaatsen. De shorttrackschoenen zijn steviger en wat hoger dan andere schaatsschoenen. Naast short track schaatsen en schoenen, bieden wij ook shorttrack onderstellen aan.

Verschil shorttrack schaatsen

Met 111.11 meter is een shorttrack schaatsbaan bijna 4x korter dan een lange ijsbaan. De bochten zijn dan ook veel scherper, shorttrackschaatsers gaan dan ook met hun vingertoppen over het ijs! Shorttrack schaatsen krijgen dan ook veel meer krachten te verwerken. De shortrackschaats heeft dan ook geen klapmechanisme. 

De bochten van een shorttrackbaan zijn veel scherper dan op een normale schaatsbaan, waardoor het moeilijker is om de bocht te volgen. Om dit makkelijker te maken zijn de ijzers van shorttrackschaatsen schuin en uit het midden van de schaats gesplaatst. Daarnaast zijn de schaatsijzers licht gebogen, zodat je altijd voldoende grip hebt, ook in de bochten. Shorttrackschoenen zijn daarnaast veel steviger, om nog meer steun te bieden in de bochten. 

Veilig het ijs op!

Naast dat het belangrijk is dat je goede shorttrack schaatsen hebt, is het ook belangrijk om schaatsbescherming te hebben. Wij bieden diverse bescherming aan, waaronder arm- en beenstukken, schaatshelmen, snijvaste handschoenen en snijvaste scheen- en kniebescherming